Nyílászárók

A nyílászárók az ingatlanok egyik legfontosabb részét képezik, melyek az épületek díszítő elemeiként is funkcionálnak. A beépített nyílászárók és üvegfelületek nagyban befolyásolják a mai korszerű lakások megjelenését. Karaktert adnak és befolyásolják a homlokzat képét, ezért nagymértékű dekorációs tulajdonságokkal bírnak

A nyílászárók legfőbb feladatai, hogy fényt engednek be és ki, hőt tartanak meg, emellett biztonságot nyújtanak.
Anyaga lehet műanyag, fa vagy a modern épületeknél egyre közkedveltebb alumínium.

Műanyag nyílászárók

A műanyag nyílászárók számos előnnyel rendelkeznek. Elterjedésüket nagyban befolyásolta a felhasználásukhoz használt korszerű technológia és alapanyag kínálat. Folyamatos fejlesztések következtében, ma már a legtöbb családi házban a beépített nyílászáró műanyagból készül.

  • Kiváló hő- és hangszigetelő hatásuk van, nem vetemednek és számtalan színben készülnek. 
  • Kombinálhatók redőnnyel és szúnyoghálóval. 
  • Ár-érték arányát figyelembe véve is kedvező megoldást nyújt mindenki számára.
  • Akár standard vagy egyedi méretre van szükség, tökéletes választás ablaknak, erkély, terasz vagy bejárati ajtónak, de akár toló-bukó, emelő-toló ajtónak is.

További információk és műszaki adatok a modern, energiatakarékos nyílászárókról a gyártó weboldalán olvasható.

marshall_logo

Alumínium nyílászárók

A mai modern építészeti jegyek mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a nagy üvegfelülettel ellátott nyílászárók beépítésére, így biztosítva a természetes fényhatást. A nagy méreteket figyelembe véve kiemelten fontos, hogy szerkezetük stabil, könnyű és biztonságos legyen, valamint maximálisan ellenálljon az időjárás viszontagságainak. Nagy teherbírásuk miatt főleg üvegfalak, lépcsőházak, kirakatok vagy csarnoképületek esetén alkalmazzuk.

  • A többi nyílászáróval ellentétben keskenyebb keresztmetszetben gyártható felülettel rendelkeznek, ezért karcsúbb, esztétikusabb hatást keltenek, nagyobb felületű nyílászáró is biztonsággal használható.
  • Időtálló, hiszen lényegesen hosszabb az élettartama, mint a műanyag vagy fa nyílászáróké.

További információk és műszaki adatok a modern, energiatakarékos nyílászárókról a gyártó weboldalán olvasható.